Homepage > Know-how
Savoir faire dans la découpe des mousses
De productie begint altijd met de fase van de planning, waarin een ploeg professionals binnen het bedrijf desgewenst ook maquettes of prototypes van een werktuig "op maat" ontwikkelen.
Voor elke aanvraag wordt een individuele studie uitgevoerd, om de beste grondstof  en  gepaste uitvoeringstechnieken te kunnen kiezen.  We willen altijd de zuinigste productiemethode verkrijgen, rekening houdend met de vereiste kwaliteitsnormen.
Doordat Sipla een eigen designkantoor heeft, kan het het ontwerp en de grafische vormgeving van elk project zelf ten laste nemen.  Eenvoudiger kan het niet.
Laten we het voorbeeld nemen van de productie van een verpakking: de klant geeft zijn vereisten door, of de te verpakken voorwerpen, en wij tekenen de plannen, sturen ze voor akkoord op naar de klant, verwezenlijken indien gewenst prototypes om de maten te controleren en beginnen daarna te produceren.
Technische tekeningen, maquettes, prototypes, .. ons personeel beheerst al deze vaardigheden: zij zetten uw project om in een concreet product.


Steken, snijden, ponsen, lijmen, boren, lamineren, dieptrekken, .. een hele reeks noodzakelijke handelingen die uitgevoerd worden door een machinepark dat in constante ontwikkeling is:
- een traditionele zaag-snijeenheid;  
- een volledige snijmachine die bepaalde soorten schuim kan snijden tot bladen met een dikte van 2mm; 
- een vormpers-snijeenheid voor producten waarbij voor de aanmaak hoge vereisten gelden met betrekking tot de aftekening, de dikte of de cadans;
- een digitale snijmachine die het mogelijk maakt om zonder voorafgaande bewerking producten in een groot formaat te verkrijgen;
- een kleefeenheid.
Wij gebruiken voor onze grondstoffen, zoals EVA en polyethyleen, hoofdzakelijk deze techniek, omdat details met deze techniek heel mooi weergegeven kunnen worden.  Iedere kleur (PMS) wordt één voor één gedrukt, en afhankelijk van de kleur van de onderlaag komt er soms eerst een witte grondlaag.  De klant dient ons .eps-bestanden te leveren, de films produceren we altijd zelf.
Voor de 3 technieken moeten de bestanden ons geleverd worden in .eps, .tiff, .jpg of .pdf met een hoge definitie (300 dpi).

Diaporama 
  • Impression sur matière
  • Impression sur matière
  • Impression sur matière

Zeefdruk met zwellende inkt:
Deze inkt wordt enkel gebruikt op polyurethaan (schuim met open cellen) en zorgt voor een heel goed bedekkend resultaat.  Er kan een licht reliëf opgemerkt worden aan het oppervlak van de grondstof. 
Digitale vierkleurendruk:
Het digitale proces, dat enkel mogelijk is op wit schuim, wordt aanbevolen voor het drukken van heel complexe afbeeldingen of logo's.  Hier zijn er geen tussenstappen, de informaticafiche wordt onmiddellijk in vier kleuren op de grondlaag gedrukt.  Het eindresultaat vertoont een licht met het oog zichtbaar "raster" (kleine puntjes).
Zeefdruk: 
Wij gebruiken voor onze grondstoffen, zoals EVA en polyethyleen, hoofdzakelijk deze techniek, omdat details zo heel mooi weergegeven kunnen worden.  Iedere kleur (PMS) wordt één voor één gedrukt, en afhankelijk van de kleur van de onderlaag komt er soms eerst een witte grondlaag.  De klant moet ons .eps-bestanden leveren, de films worden altijd door ons verwezenlijkt.